Hírek

Nemzetközi szakmai tanulmányút

A PBN a „A hazai cégek EIT Manufacturing-ben történő részvételének támogatása vállalkozásfejlesztési programok révén” nevű vállalkozásfejlesztési program keretében nemzetközi szakmai képzést szervez 2023. október 10-12-én.

EIT Jumpstarter 2023

Európa egyik legjobb programja a korai stádiumban lévő innovátorok számára 2023-ban ismét elindul.

Szombathely első startup versenye

6 inspiráló szakmai előadás, 14 kiállító, 3 egyetem, 8 innovatív vállalkozói ötlet, 600 ezer forint anyagi támogatás Szombathely első startup versenyén.
 
PBN

Stratégiai partnereink:

PBN, mint EIT Manufacturing Hub Hungary
https://eitmanufacturing.eu/

Az EIT Manufacturing Hub Hungary az EIT Manufacturing nemzetközi központja és a releváns hazai szereplők közötti közvetítő szervezet. Ugyanakkor gyártási kiválóságok előmozdítójaként is aktívan tevékenykedik, erősítve az innovációs képességet és a hozzáadott érték növelését. Összességében új iparágak és munkahelyek teremtését segíti elő. Célja továbbá a legkiválóbb tehetségek, vállalkozók megtalálása és ösztönzése, élénk, gyártásfókuszú partnerségek kialakítása az egyetemekkel, kutatóintézetekkel, melyek ötvözik az EIT Manufacturing értékeit és a nemzeti technológiai prioritásokat. Emellett jelentős potenciál rejlik a hagyományos gyártócégek start-up-okkal való összekapcsolásában is, ami új, innovatív technológiákat és termékeket eredményez.

EIT szervezete
https://eit.europa.eu/

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) egy olyan szervezet, amelyet az Európai Unió hozott létre 2008-ban, hogy erősítse Európa innovációs képességét.
Az EIT szerves része a Horizon 2020-nak, majd a következő költségvetési időszakban a Horizon Europe-nak, az EU kutatási és innovációs keretprogramjának.

A szervezet 1500 partnert fog össze, ezáltal az Európai Unió legnagyobb innovációs hálózata.

EIT szerepe az innovációban

  • oktatás és kutatás ötvözése által megoldások keresése globális problémákra
  • hosszútávú európai innovációs partnerségek kialakítása vezető vállalatok, kutató laboratóriumok és egyetemek között
  • vállalkozók, innovátorok támogatása a legjobb ötleteik termékekké, szolgáltatásokká vagy munkahelyekké alakításában
  • munkahelyek teremtése és fenntartható gazdasági növekedés lehetőségének megteremtése Európa számára
  • műszaki és vállalkozói készségeket ötvöző tanfolyamok, testreszabott vállalkozásindítási szolgáltatások nyújtása (üzleti inkubátorok)
  • innováció vezérelt kutatási projektek végrehajtása

EIT Közösségek

2010 óta az EIT nyolc Tudás és Innovációs Közösséget hozott létre, melyek mindegyike globális problémákra keres megoldást nagy innovációs potenciállal rendelkező területeken. Az EIT szerepe a stratégiák meghatározása, az Innovációs Közösségek feladata a konkrét célok megvalósítása és az eredmények elérése.

EIT Manufacturing céljai

A EIT Manufacturing legfőbb célja a hozzáadott érték növelése a hazai feldolgozóipar szereplőinek gyártási folyamataiban.

Kiváló gyártási készségek fejlesztése és tehetségek nevelése

Hatékony gyártási innovációs környezet létrehozása

A gyártás teljes digitalizálása

Vevőközpontú gyártás megvalósítása agilis és rugalmas gyártás segítségével

Társadalmilag és környezetileg fenntartható gyártás megteremtése

Az EIT Manufacturing három fő pillére, mely köré a tevékenységei épülnek

oktatás • innováció • vállalkozások létrehozása
Oktatás

Oktatás

Programok, tanfolyamok és digitális platformok, amelyek célja a jövőbeli és jelenlegi ipari munkaerő képzése és továbbképzése a jövőbeli piaci igények kielégítésére

Innováció

Innováció

Új technológiák forgalomba hozatala, melyek új termékek, szolgáltatások, integrált megoldások piacra vezetését indítják el

Vállalkozások létrehozása

Vállalkozások létrehozása

Nagy növekedésű vállalkozások létrehozása, támogatása, átformálása, amelyek potenciálisan elvezethetnek az európai ipar átalakulásához és hozzáadott értéket képviselő munkahelyek teremtéséhez